În vreme de sărbătoare, e timpul să treci la acțiune
25% reducere la toate cursurile noastr
Înflorește primăvara aceasta împreună cu Beetroot Academy
-25%  reducere la toate cursurile

Research on Tech education, tech talent and employer needs in Moldova

Am realizat 29 de interviuri cu companii IT cheie din Moldova și am efectuat cercetare de birou pentru a identifica principalele blocaje de creștere pentru sectorul ICT din Moldova, dar și ceea ce îl face atractiv pe piața internațională.

Suntem încântați să publicăm raportul „Research on Tech education, tech talent and employer needs in Moldova” ce a fost realizat de Enable și Beetroot Academy, în cadrul programului RECONOMY, cu sprijinul Help. Scopul cercetării este de a analiza piața muncii în sectorul ICT/BPO din Moldova în 2022.

Am realizat 29 de interviuri cu companii IT cheie din Moldova și am efectuat cercetare de birou pentru a identifica principalele blocaje de creștere pentru sectorul ICT din Moldova, dar și ceea ce îl face atractiv pe piața internațională. Această cercetare poate beneficia mai multe părți interesate:

1) Pentru persoanele care se gândesc să înceapă o carieră în IT, acest studiu poate acționa ca un ghid de orientare în carieră, deoarece prezintă atât tendințele pieței în ceea ce privește locurile de muncă vacante, dar și opțiunile de cursuri și chiar o listă de companii care oferă stagii plătite.

2) Pentru companii ICT/BPO, acest studiu va arăta modelele de comportament ale altor companii similare și metodele pe care le-au aplicat pentru a se adapta la deficitul de pe piața muncii.

3) Pentru guvern, acest studiu a evidențiat anumite lacune legale și erori care trebuie remediate în viitorul apropiat.

RECONOMY este un program regional de dezvoltare economică incluzivă al Agenției Suedeze de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (SIDA), implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation în parteneriat cu Beetroot Academy.

Raportul este disponibil doar în limba engleză. Vă rugăm să accesați raportul urmărind linkul:

Research on Tech education, tech talent and employer needs in Moldova

Ioana Lupa
Country Manager Romania & Moldova