În vreme de sărbătoare, e timpul să treci la acțiune
25% reducere la toate cursurile noastr
Înflorește primăvara aceasta împreună cu Beetroot Academy
-25%  reducere la toate cursurile

De la studiile universitare la specialist în Front-End: Călătoria lui Antonio cu Beetroot Academy

Antonio Lupu este student la tehnologia informației. Dorința de a se specializa în Front-End a apărut odată cu realizarea că are nevoie să aprofundeze cunoștințele învățate la facultate pentru a excela ca un specialist în domeniul IT. Acest lucru a devenit evident în timpul studiilor de liceu, când a avut primul contact cu HTML și CSS, moment în care a decis că aceasta va fi direcția sa profesională.

Contextul înainte de studiile la Beetroot Academy

După o analiză atentă a opțiunilor disponibile, a ales cursul oferit de Beetroot Academy, care s-a dovedit a fi mai mult decât un curs de bază, oferindu-i o gamă largă de cunoștințe și acces la un profesor dedicat.

|"Apoi, am început personal să văd ce oportunități voi avea în viitor, ce ar trebui să cunosc etc., și ca |rezultat am găsit acest curs care mi-a oferit practic totul, pentru că el mi-a oferit mai mult decât bazele."

Motivația pentru cariera în IT

Antonio Lupu se vede pe termen lung în domeniul IT. Deși la facultate a studiat o varietate de limbaje de programare, a realizat necesitatea de a se concentra pe un domeniu specific pentru a-și aprofunda cunoștințele. Experiența la Beetroot Academy i-a consolidat baza în Front-End și l-a pregătit pentru aplicarea practică a cunoștințelor acumulate.

|"Mă văd în acest domeniu. Adică aș vrea să lucrez și să fiu de folos."

Experiența la Beetroot Academy

Cursul a depășit așteptările studentului, combinând teoria cu practica intensivă. A lucrat la proiecte personale și de grup, având ocazia să aplice cunoștințele într-un mod concret, și să lucreze atât cu React, cât și cu Vue.js. Această pregătire i-a permis să se distingă în cadrul stagiului de practică.

Pentru proiectul său final, studentul a dezvoltat un website de prognoză meteo, bazându-se pe cunoștințele personale și cele dobândite în curs. Profesorul a jucat un rol esențial în educația sa, devenind un mentor și un prieten, oferind sprijin și îndrumare constantă.

|“Cursul mi-a depășit complet așteptările, chiar cred că undeva pe la 101%, pentru că am avut atât |materiale teoretice cât și practică.”

Debutul său profesional

După finalizarea cursului, studentul a început un apprenticeship la Fusion Works ca dezvoltator Front-End, lucrând la un proiect pentru un barbershop. Această experiență l-a ajutat să aplice pentru un internship și să-și extindă cunoștințele.

Procesul de căutare a unui loc de muncă a fost o provocare, în special în contextul ofertelor limitate de stagii de practică din Republica Moldova. După numeroase încercări și recomandări, a obținut un stagiu la Fusion Works, deschizându-i calea către un internship și, ulterior, spre un post permanent.

Sfaturi pentru alți studenți

Sfatul studentului pentru cei care sunt în aceeași situație este să urmărească un scop corect. Este important să găsească plăcere în ceea ce fac și să se dezvolte în domeniul ales, privind remunerația financiară ca o recompensă pentru efortul și timpul investit.

Corina Leconiuc
Customer Service Manager
Kickstart your career as front-end developer

We teach you how to make sites. We will explain how a browser works, how to put into practice HTML, CSS, JavaScript (ES6). Our teachers will explain how to repeat framework steps.

Start studying