În vreme de sărbătoare, e timpul să treci la acțiune
25% reducere la toate cursurile noastr
Înflorește primăvara aceasta împreună cu Beetroot Academy
-25%  reducere la toate cursurile

De la recrutare la design: cum persistența și o abordare proactivă au condus la un nou loc de muncă în design

Înainte de a ajunge la design, mi-am construit o carieră în domeniul recrutării. După ce mi-am schimbat de mai multe ori locul de muncă, mi-am dat seama că m-am săturat de profesia mea actuală, așa că am decis să încerc designul. Și mi-a plăcut la nebunie! Alegeam între cele mai bune academii de pe piață și căutam în mod activ recenzii pe Google. Beetroot Academy a fost recomandată de către absolvenții săi, iar atunci am decis să încep un nou drum și m-am înscris la curs. După un an de căutări, am devenit Junior UI/UX designer la Nerdysoft.

O altă schimbare de job mi-a arătat că am obosit să recrutez

Înainte de a deveni designer, mi-am construit o carieră în domeniul recrutării. Cu toate acestea, o altă schimbare de loc de muncă mi-a demonstrat că m-am săturat de ceea ce făceam acum. Recrutarea este interesantă, dar am decis să încerc ceva nou atunci când am simțit că nu mă entuziasmează. În ciuda fricii mele de a începe o carieră de la zero, am ales designul pentru că părea promițător.

Eram hotărâtă să găsesc cel mai bun loc unde să studiez și am optat pentru Beetroot Academy. Decizia a fost influențată de recenziile pozitive de pe Google, precum și de feedback-ul de la absolvenții academiei, cărora le-am scris pe LinkedIn, rugându-i să îmi împărtășească experiențele lor.

Proiectul meu de absolvire mi-a adus angajarea la actualul loc de muncă

Îmi amintesc cu multă plăcere de perioada petrecută la Academie. Aici am dobândit cunoștințe de bază, temeinice, fundamentul pentru dezvoltarea ulterioară în domeniu. Mulți dintre colegii mei de clasă și-au găsit deja un loc de muncă, iar noi încă păstrăm legătura ocazional și ne împărtășim experiențele. De asemenea, am avut norocul de a avea un profesor care mi-a dat un exemplu în ceea ce privește împărtășirea feedback-ului, ceea ce reprezintă o abilitate valoroasă pentru activitatea mea viitoare.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la program a fost proiectul de echipă, în cadrul căruia am realizat un caz Behance. Apropo, datorită acestuia, mi-am găsit mai târziu actualul loc de muncă. Dar, bineînțeles, au existat și dificultăți. Lucrul în echipă a necesitat competențe de comunicare avansate, deoarece a trebuit să învățăm să negociem și să găsim soluții comune pentru ca proiectul final să fie de un nivel decent. De asemenea, a fost valoros să dobândim competențe în Figma, principalul instrument tehnic al unui designer. Aceste competențe fac parte integrală din munca mea în prezent.

Academia m-a sprijinit și m-a ajutat chiar și după absolvire

Mi-a luat un an să găsesc un loc de muncă. Nu pot spune că a fost ușor - am fost demotivată de numărul de răspunsuri la un post vacant și de situația generală a pieței. Cu toate acestea, deoarece făceam parte din comunitatea absolvenților, am putut participa la multe dintre inițiativele Academiei care m-au ajutat să mă dezvolt ca specialist și candidat. De exemplu, participarea la programul de mentorat este unul dintre pașii cruciali pentru succesul căutării mele de locuri de muncă. Mentorul meu m-a ajutat să îmi stabilesc obiectivele și să le ating.

De asemenea, datorită Academiei, mi-am îmbunătățit CV-ul și am învățat cum să scriu scrisori de intenție pentru a-mi scoate CV-ul în evidență. De asemenea, am găsit un proiect non-profit în cadrul chat-ului cu absolvenții la care m-am alăturat. Participarea la astfel de proiecte este o opțiune excelentă pentru începători pentru a câștiga experiență și a-și extinde portofoliul. De fapt, la interviul pentru actualul meu loc de muncă, am prezentat două dintre lucrările mele: proiectul final de echipă de la curs și proiectul non-profit. Toate cunoștințele pe care le-am dobândit în timpul și după studii m-au ajutat să obțin râvnita ofertă de angajare. Așa că acum lucrez ca Junior UI/UX Designer la Nerdysoft.

Povestea mea arată cum, în ciuda tuturor dificultăților, trebuie să continui să mergi spre vocația ta. Pentru cei care sunt la început de drum, vă sfătuiesc să profitați de oportunitățile oferite de Academie:

  • Participați la evenimente.
  • Întâlniți în mod activ oameni noi.
  • Participați la programe de mentorat.
  • Implementați proiecte non-profit.

Toate acestea vă vor oferi cea mai importantă experiență practică și cele mai importante competențe de care veți avea nevoie în noul dumneavoastră loc de muncă.

Veronika Yakubova
Content Creator
Kickstart your career as UI/UX designer

We will make you sure to have a solid number of apps and websites to back up job applications.

Start studying