Când am început cursul, nu am vrut să-mi schimb imediat locul de muncă. Am decis să dobândesc cunoștințe și abilități pentru dezvoltarea mea generală și să înțeleg dacă managementul de proiect este ceea ce mi-am dorit. M-am uitat la program, am dat un test și am vorbit cu coordonatorul. Totul era foarte clar organizat. Îmi place când totul este structurat și când vezi procese bine stabilite.
În opinia mea, un mare avantaj a fost faptul că profesorul nostru, Nastia Yudina, era un practician care a decis să împărtășească experiența sa cu noii veniți. Noi am fost primul ei grup. Nastia are o metodologie foarte cool, astfel încât cursul a fost plin de lucruri practice. În general, este o abordare bună atunci când un practicant îți spune că, uite, ar trebui să știi că în teorie, sună așa: "unu-doi-trei patru-cinci". Dar în viața reală, de exemplu, al doilea punct nu este folosit, iar al cincilea este folosit mai întâi.
Vreau să remarc deviza profesorului și, probabil, a întregii Academii Beetroot, care ajută la angajare. I-am trimis Nastiei de trei ori niște teme de test, iar ea le-a verificat și mi-a spus cum să le îmbunătățesc și ce să fac. De asemenea, s-a uitat de câteva ori la CV-ul meu și m-a ajutat să îl îmbunătățesc.
Sunt sigur că aceasta este nu doar cultura profesorului, ci și cultura școlii, că te vor ajuta în orice moment. Și chiar și acum, vorbim cu grupul nostru și cu Nastia la fiecare șase luni sau patru luni. Comunicăm, facem schimb de vești și ne spunem unii altora cine și unde lucrează și cu ce se ocupă.
Aceasta este atmosfera creată la Beetroot Academy; este foarte plăcută și distractivă. Iar acum, după ce am lucrat deja în două companii, îmi dau seama că materialele și cunoștințele predate la curs corespund cu ceea ce au nevoie companiile de la managerii de proiect.
Dacă sunteți un manager senior, trebuie să dovediți că meritați această poziție. Cred că în orice domeniu și în orice funcție, și mai ales în managementul proiectelor, este esențial să te dezvolți, să înveți ceva și să poți face mai mult astăzi decât ai făcut ieri. Și nu trebuie doar să știi; trebuie să iei și să faci.
În ceea ce privește componenta financiară, nu am ajuns încă la venitul pe care îl aveam când lucram în farmacie. Dar cred că va mai dura aproximativ un an de la angajarea mea oficială, iar veniturile mele vor fi la același nivel, sau poate chiar mai ridicate.
În primul rând, trebuie să vă căutați un loc de muncă în timp ce încă studiați, pentru că este un proces foarte lung. Eu mi-am căutat primul loc de muncă timp de trei luni.
În al doilea rând, m-am uitat peste tot la locurile de muncă vacante: pe diverse site-uri de joburi și am primit un buletin informativ de la Beetroot Academy. De mai multe ori, am deschis pur și simplu site-urile web ale companiilor de tehnologie din top 10 sau 15 și m-am uitat doar la posturile lor vacante.
Pentru ce ar trebui să fiți pregătiți? Vor fi multe respingeri și multă ignorare. Vă vor da sarcini de test pe care le veți face și nu vi se va da feedback. Iar acest lucru va fi în proporție de 90%.
Și acest lucru este normal pentru că, de exemplu, atunci când aplici pentru un post de junior de pe un site de joburi, trebuie să înțelegi că există deja 200 de răspunsuri, iar al tău va fi al 201-lea. Este puțin probabil să fiți selecționat. Dar trebuie totuși să răspundeți și să scrieți o scrisoare de recomandare pentru a capta atenția.
Într-una dintre companiile în care am intrat, mi-am trimis prima dată CV-ul cu o scrisoare de intenție prin intermediul unui forum de joburi și mi-a fost respinsă. O săptămână mai târziu, am trimis un CV prin intermediul site-ului web al aceleiași companii și, ca urmare, am obținut un loc de muncă acolo.
Aș dori să vorbesc separat despre testele de evaluare. Toate acestea au ca scop să vadă dacă o persoană are deja o anumită experiență și înțelege ce poate face. Astfel de sarcini durează, de obicei, o oră sau două. Există unele mai complexe care durează până la patru ore. Odată, am văzut un task de testare care mi-ar fi luat mai multe zile pentru a-l termina. Nici măcar nu am încercat să îl finalizez.
În ceea ce privește feedback-ul la test, de obicei îl dau, dar unii îl ignoră - asta înseamnă 10%. Uneori, trebuie să dai un ping: "Poți să-mi dai un feedback?". Ei răspund: "Oh, îmi pare rău, nu sunteți potrivit pentru noi".
În orice caz, fiecare test îți oferă o oarecare înțelegere; înveți ceva. Iar să faci teste, după părerea mea, când ești junior, este normal. Acumulezi experiență și te vei simți mai încrezător la testele viitoare.
În plus, în timpul interviului, s-ar putea să-ți dea și o sarcină de test pe care să o rezolvi chiar acolo și apoi să-ți spună ce părere ai. Prin urmare, este util să te pregătești, să faci câteva teste și să le discuți cu profesorul tău, astfel încât să fii încrezător în abilitățile tale la interviu.
Nu am avut niciodată un interviu offline, nici măcar cu companii din orașul meu. Selecția preliminară are loc online cu un recrutor; durează o jumătate de oră și este destul de rapidă. Acum, lucrez la Sigma de la distanță. Există un birou, dar mă simt confortabil să lucrez de acasă.
Our course will skill you in building teams, complex processes, and working with Agile and Scrum principles. Take your next step with us!
Start studyingRămâne la curent și nu rata nimic.
Fără spam,fără informații nedorite, doar actualizări importante.