Introducere în carierele IT

Curs gratuit în ritm propriu

Începe să înveți
Descoperă viitoarea ta carieră în IT

Fă cunoștință cu cele cinci cariere importante din domeniul IT și află care este cea mai potrivită pentru tine. Teoria și practica Managementului de Proiect, proiectarea UI / UX, QA, Dezvoltarea Front-end și Python te vor ajuta să înțelegi ce direcție ți se potrivește. Vei avea acces gratuit la materialele de curs, îți vei face o idee despre fiecare dintre cele cinci profesii și vei putea alege calea spre o nouă carieră. Studiază într-un interval de timp convenabil pentru tine și gratuit, cu un singur scop — să înțelegi ce carieră să alegi să studiezi mai departe.

Creat pentru începători

Acest curs este pentru tine dacă ai nevoie sau dorești să începi o carieră în domeniul IT, dar nu știi încă în ce direcție să te îndrepți. Economisește timpul tău și alege conștient viitoarea profesie!

Через війну 53% українців втратили роботу. Ми починали діяльність Академії у 2014 році з місією допомогти українській економіці через нові можливості для людей. Зараз це надважливо, тому цей самоосвітній курс — безплатний. Відкрити шлях до затребуваних у світі професій — це найменше, що ми можемо зробити для українців.

  • Acces gratuit
  • Curs în ritm propriu
  • Training-ul hard skills-urilor
  • Chat cu studenții
5
cariere de urmat in domeniul IT
4
lectii despre fiecare profesie
Cum vei învăța?

Descoperă procesul de studiu și de ce ar trebui să te înregistrezi

Începe să înveți

Alege timpul și ritmul de studiu. Ai nevoie doar de acces la internet și de un laptop sau PC.

Sunt cinci module: Management de proiect, Design-ul UI / UX, QA manual, Dezvoltarea Front-end și Dezvoltarea Python.

Fiecare modul conține patru lecții. Lecția constă din videoclipuri și articole pentru a studia teoria și exerciții practice cu răspunsuri.

Important! Temele pentru acasă sunt în primul rând un exemplu de sarcini de zi cu zi la viitorul tău loc de muncă. Așadar, concentrează-te asupra ceea ce simțiți în timp ce le faci și încearcă să înțelegi dacă îți place sau nu.

Poți să pui întrebări și să împarți experiențele cu ceilalți în cadrul unui chat pentru studenți pe Discord.

Există un coordonator care te va ghida pe parcursul cursului.

Poți parcurge fiecare modul separat și toate modulele pe rând sau în orice ordine.

Modulele
Modulul 1
Managementul Proiectelor în IT

A începe o carieră ca programator nu este singura cale. De asemenea, poți coordona persoanele care creează produse digitale. Acest modul de management de proiect te va învăța elementele de bază ale acestei profesii. În primul rând, cine sunt managerii de proiect și cu ce se ocupă aceștia? Vei descoperi subiecte precum user story, metodele Scrum și Waterfall, viziunea proiectului, story points etc.

Autor: Oleh Iatskevich
See details
Module 2
Design-ul UI/UX

Design-ul UI / UX se află la intersecția dintre domeniile tehnice și non-tehnice în IT. Pe de o parte, ai abilități UX: informarea clientului, cercetarea utilizatorilor și crearea arhitecturii informaționale. Pe de altă parte, trebuie să știi cum să folosești instrumentele fundamentale de UI pentru a-ți reprezenta viziunea: teoria culorilor, ierarhia vizuală, tipografia, lucrul cu instrumentele grafice și multe altele. Vom lua în considerare caracteristicile ambelor – UI și UX – și tu vei putea înțelege specificul și complexitatea designerului UI / UX.

Autor: Roman Nityagin
See details
Module 3
Dezvoltarea front-end

În timp ce UI \ UX vizualizează ideile, avem nevoie de cineva care să le traducă într-un limbaj de programare, astfel încât totul să funcționeze și să fie vizibil pentru utilizatori. Aceasta este ceea ce fac dezvoltatorii front-end: cu ajutorul HTML, CSS și JavaScript, ei transformă un design în site-uri web, aplicații sau software pe care se poate face click. Vei învăța elementele de bază ale HTML și CSS pentru a putea să dezvolta primul tău site web.

Autor: Alex Kupin
See details
Module 4
Dezvoltarea Python

Perfect! După toate aceste etape de dezvoltare, vei avea un site web, o aplicație sau un software cu o interfață prietenoasă. Dar atunci când te înregistrezi pe site sau dorești să primești scrisori, acestea trebuie să fie stocate undeva și trimise cumva, nu? Exact! Acesta este motivul pentru care este necesară programarea back-end, iar dintre toate limbajele, Python este una dintre cele mai bune opțiuni. Vei intra în lumea programării Python și vei înțelege funcțiile sale de bază: variabile, șiruri de caractere, tipuri de date, valori, import și export.

Author: Serhiy Dyachok
See details
Module 5
QA manual

După o dezvoltare îndelungată, produsul este în sfârșit gata. Dar stai puțin! Se pare că acest buton nu funcționează corect, iar întreaga pagină lipsește. Sper că ai ghicit deja că QA-ul verifică produsul din punct de vedere calitativ. Așadar, vei petrece acest modul învățând de ce și cum să testezi produsele digitale și cum să faci o carieră din asta.

Autor: Iryna Volnykh
See details
Beetroot Academy

Beetroot Academy este o companie suedezo-ucraineană EdTech cu misiunea de a ajuta oamenii din întreaga lume să aibă cariere excelente în economia digitală. Din 2014 avem peste 7000 de absolvenți, și, ca întreprindere responsabilă din punct de vedere social, am oferit peste 800 de burse pentru cursurile noastre. Oferim educație la prețuri accesibile cu experți din industrie în cadrul cursurilor live și oferim acces la ecosistemul Beetroot, care cuprinde mii de absolvenți, o mare companie de dezvoltare și o rețea largă de parteneri.

Despre noi